GOEQUAL | Därför jämställdhet
15520
page-template-default,page,page-id-15520,cookies-not-set,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-17.2,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-5.7,vc_responsive

Därför jämställdhet

Jämställdhet handlar om jämlikhet mellan kvinnor och män, flickor och pojkar, om samma möjligheter att forma samhället och sina egna liv. Sverige och världen har kommit en bit men ännu återstår mycket och din insats har betydelse.

 

Världen blir alltmer jämställd men det går sakta. Alltfler flickor får gå i skolan, samtidigt finns åtskilliga ämbeten och arbeten som kvinnor i världen och faktiskt Sverige aldrig nått. Ibland tar utvecklingen stora kliv bakåt när normer inskränker pappor från att vara hemma med sina barn och när kvinnors rätt att bestämma över sina kroppar inskränks i lag eller när vuxna tittar bort då övergrepp sker.

 

Positivt är att alltfler kvinnor och män, flickor och pojkar, ställer krav. Alltfler efterfrågar jämställda varor och tjänster. Företag och organisationer som sitter fast i förutfattade meningar om kvinnor och män eller som bara vänder sig till det ena könet väljs bort. Att kunna erbjuda jämställda tjänster och produkter till kunder och brukare är en konkurrensfördel och ett krav. De som fångar upp den här drivkraften hos människor blir vinnare och bidrar samtidigt till ett bättre samhälle för alla.

Med GOEQUAL startar du din förändring redan idag. Du behöver inga förkunskaper men en vilja att skapa resultat för jämställdhet och ett ledarskap som sanktionerar arbetet.

Läs mer här