GOEQUAL | Vi är GOEQUAL
15590
page-template-default,page,page-id-15590,page-child,parent-pageid-15526,bridge-core-1.0.4,cookies-not-set,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-18.0.7,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-5.7,vc_responsive

Vi är GOEQUAL

Grundarna till GOEQUAL Ulrika Eklund och Malin Forsbrand har en gedigen bakgrund inom management, att leda och skapa långsiktig förändring i bolag, offentlig sektor och ideella organisationer.

Ulrika Eklund Seniorkonsult inom ledarskap och organisation samt en av Sveriges mest meriterade jämställdhetsexperter. Eklund har bland annat utarbetat strategi och metoder för jämställdhetsarbetet i Regeringskansliet genom den statliga utredningen Jämstöd samt för Sveriges Kommuner och Landsting SKL.

Eklund har skrivit ett 20-tal böcker bland andra Distansmöten – effektivitet, tillgänglighet och kreativitet (Idealistas förlag), Jämställda sjukskrivningar – arbetsbok för kvalitetssäkrad sjukskrivningsprocess (SKL), Skapa möten (MUCF), Välj mångfald! (LSU).  

Eklund har utfört uppdrag för Regeringskansliet, Ålands Regering, Vietnams regering, Arbetsförmedlingen, Försäkringskassan, Sveriges Kommuner och Landsting, Council of Europe med flera. Och byggt upp stödverksamheten Team för Våldtagna Kvinnor på Alla kvinnors hus i Stockholm.

Hon är certifierad coach av International Coach Federation och anordnar sedan några år Jämställdhetsexperternas jämställdhetsstrategutbildningar, Sveriges enda utbildningar på området.

Malin Forsbrand Har  lång erfarenhet av olika ledningsstaber och styrelser. Bland annat som stabschef och rådgivare till it- och energiminister Anna-Karin Hatt på Näringsdepartementet, rådgivare samt talskrivare åt LRF:s förbundsordförande Lars-Göran Pettersson, redaktör och chef för opinion på Östersunds-Posten, chefredaktör för Länstidningen Östergötland, styrelseledamot i tidningskoncernen Skånska Dagbladet, förbundsordförande i Centerpartiets Ungdomsförbund samt ledamot i Centerpartiets partistyrelse.

Forsbrand har medverkat som krönikör alt ledarskribent i flera tidningar, bland annat Borås tidning, Ulricehamns tidning, Norrtälje tidning, Sörmlands Nyheter med flera. Hon har bevakat valrörelser i USA och Kenya.

Hon har skrivit rapporten Jämställdhet ger tillväxt (LRF:s jämställdhetsakademi) tillsammans med Carin Holmquist, professor vid Handelshögskolan i Stockholm och är  medförfattare till böckerna Kvinnor som gjort skillnad, Karin Söder (Ekerlids förlag), För och med unga (MUCF) med flera.

Hon är ledamot i LRF:s jämställdhetsakademi och var en av ledamöterna i den statliga utredning som utformade Sveriges miljömål, Framtidens miljö – allas vårt ansvar (SOU 2000:52). Vice ordförande i kommunstyrelsen samt ordförande i nämnden för teknik, fritid och kultur i Vaxholm.